Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Projekt Boudy, aneb vždyť já to k…a dělám pro lidi

 Projekt Boudy, aneb vždyť já to k…a dělám pro lidi

 

(Článek je převzat z časopisu Mladý kaprař ze zářijového čísla r. 2015)

 

Je 14. listopadu roku 2015 a je nasnadě se poohlédnout pár let do minulosti, kdy to celé začalo. Přinášíme našim čtenářům autentická vyjádření pana Lukáše Nádhery, který stál u samého počátku tohoto megalomanského projektu.

Vyjádření přinášíme Chronologicky podle data a jsou to výňatky z prohlášeních na internetových stránkách LNbaits.

 

Leden 2011

 

Dobrý den vážení kolegové a přátelé kapra,

 

dnes jsme spolu s mými přáteli vymysleli báječnou věc. Budeme od vás, vážených kolegů a přátel kapra, vybírat peníze. Peníze jsou potřeba proto, abychom zaplnili písník Boudy trofejními kapry. Nebojte. Trofejní kapry nebudeme kupovat ze svazových vod, ale sami si je vyrobíme z ještěrek, drátků a klacíků.

Písník Boudy je podle našeho názoru ideální lokalita pro tuto akci, jelikož se tam dá zajet karavanem až k vodě, je tam písek a voda. Navíc je tato lokalita opravdu velká a tedy té vody je v pískovně mnoho.

Kapři se zde nacházejí, ale podle kaprařských měřítek jich není stále dost a navíc žádný z nich nemá přes cílových 40 kg.

Jsem přesvědčen, že vy, vážení kolegové a přátelé kapra, na tento projekt přispějete. Jakákoliv částka potěší. Větší částky budou odměněny fotografií Lukáše Nádhery (tedy mojí), jak drží v ruce svou podepsanou fotografii a usmívá se.

Jestli se nám přátelé tento projekt podaří, bude to něco báječného. Dělám to pro vás, dělám to zadarmo, ale až uvidím váš úsměv ve tváři, bude to pro mě dostatečné zadostiučinění.

 

S pozdravem Váš Lukáš Nádhera

 

Duben 2011

 

Dobrý den vážení kolegové a přátelé kapra,

 

projekt Boudy se nám již pěkně rozjíždí a to je dobře. Bohužel kapry z ještěrek a klacíků se nám budovat nedaří, takže je kupujeme od pana Bezhnáta, který má na zahradě rybník a v něm kapry 20kg plus. Takže aspoň máme radost, že jsou to poctiví kapři od soukromníka a ne chudáci převezení ze svazovek. Taky jsme nedostali veterinární povolení a povolení od svazu k tomu, abychom kapry na Boudy přemístili, ale já si myslím, že když my kluci ryby pouštíme a máme podložky a kliniky, že by se na to celý mělo dívat jinak, takže jsem přesvědčen, že povolení není potřeba.

Kolem tohoto projektu se začínají objevovat nehezké spekulace od závistivců, nepřejícných zapšklých osob, co nemají rádi přírodu a nedělají věci pro vás. Věřte, že těmto falešným zprávám se pouze směji.

Přispívejte, přispívejte. Děláme to přeci pro vás

 

S podravem Váš Lukáš Nádhera

 

 

Leden 2012

 

Dobrý den vážení kolegové a přátelé kapra,

 

rok se s rokem sešel a na mě je bilancovat co tento rok přinesl projektu Boudy.

Nuže už se o tomto projektu rozkřiklo po celé republice a nejen místní, ale i přespolní přispívají na hezké kapříky. To je opravdu krásné, respektive nádherné.

Břehy se nám začínají plnit a občas se stane, že dokonce není místo k sezení. Přátelé, je třeba si místo předem rezervovat. Pošlete symbolický  poplatek 10,-Kč za rezervaci místa na náš účet a věřte, že vám ve vámi požadovaném termínu místo na této svazové vodě zajistíme.

Dále bych chtěl poděkovat za ty děkovné dopisy, květiny a plyšové kapříky, co mi mnozí posíláte a tím vyjadřujete podporu projektu Boudy. Je to od vás opravdu krásné, respektive nádherné.

Co už je méně krásné, respektive nádherné, jsou negativní ohlasy rybářů, kteří nemají rádi přírodu a budoucnost našich dětí je jim ukradená. Věřte, že těchto ohlasů si vůbec nevšímám a jejich argumenty, že naši vysazení kapři do písníku Boudy zanesly choroby a že oni si navíc nemají kam sednout, jelikož jsou všude kolem vody karavany, jsou naprosto zcestné.

Vždyť já to dělám pro lidi, pro lidi.

 

S pozdravem Váš Lukáš Nádhera

 

Leden 2013

 

Vážení kolegové a přátelé kapra,

 

projekt Boudy běží již druhým rokem a spolu s týmem LNbaits jsme přímo nadšení. Díky příspěvkům od vás, věrných kaprařů, jsme geneticky vyvinuly novou formu kapra, kterého jsme nazvali Krása, respektive Nádhera. Nová forma kapra Nádhera sice dorůstá stejné délky, jako běžný kapr, avšak na váze přibírá desetkrát tolik, což je pro nás kapraře a milovníky přírody mnohem důležitější. Kapří forma Nádhera běžně dosahuje při délce 70cm i 30kg. Navíc tento kapr je velmi fotogenický a bude se vyjímat v každém fotoalbu, či předních stránkách rybářských časopisů.

Písák Boudy již po kapří stránce dosáhl plného stavu, takže jsme se přiklonili k možnosti výlovu zbylých plevelných druhů a jejich šetrnému přemístění do lesa, či přilehlých keřů, abychom umožnili více místa pro kapra. Podle ohlasů a našeho výzkumu je tato iniciativa více než na místě.

Jinak, abyste si mohli na svazovém revíru Boudy zachytat, vybíráme symbolické vstupné 50,-Kč, abychom měli dostatečné prostředky na obnovu kapří zdecimované populace. V této ceně je započteno i tzv. „nevšimné“, které vám zaručí možnost chytat 24 hodin denně, aniž by si vás všimla RS.

Nebojte se nadále přispívat, vždyť to děláme pro vás.

 

S pozdravem Váš Lukáš Nádhera

 

 

 

 

 

 

Leden 2014

 

Vážení kolegové a přátelé kapra,

 

Vzhledem k velkému zájmu o lov na svazovém písníku Boudy, jsme nuceni zvýšit vstupné na pozemky kolem vody, které nejsou naše, na 250,-Kč. Děláme to ale pro vás.

 

Jinak samotný projekt se dostává do fáze, která nám je nepříjemná. Krajský úřad nás přímo vybízí, aby společnost LNbaits tuto pískovnu odkoupila, ale to my nechceme, jelikož to bychom to pak nedělali pro vás. Náš právník nás však informoval, že vyšel jakýsi nový zákon, který nám přímo tuto pískovnu koupit přikazuje. Nebudu vás zde zatěžovat právnickými obraty, či paragrafy, jelikož správný kaprař se bez nich obejde a jde mu jen o kapra a přírodu.

 

Věřím, že to celé dopadne dobře a že budete i nadále přispívat na zarybnění písníku Boudy. Děláme to pro vás.

 

S pozdravem Lukáš Nádhera.

 

Červenec 2014

 

Vážení kolegové a přátelé kapra,

 

Stalo to, čeho jsme se obávali. Byli jsme přinuceni pískovnu koupit. Vím, vím, je to nespravedlnost, ale co s tím naděláme. Každopádně nebojte se. Vždyť to děláme pro vás. Rušíme tedy vstupné na pozemek.

Dále potom zavádíme vlastní povolenky na den, které si za pouhých 1500,- Kč můžete koupit online buď v našem e-shopu a nebo u nás na krámě.

Nadále však můžete přispívat na zarybnění pískovny kaprem a nově i veslonosem. Děláme to pro vás.

 

S pozdravem Lukáš Nádhera

 

 

Září 2015

 

Vážení kolegové a přátelé kapra,

 

zdravím vás z Dominikánské republiky, kde jsem na trvalejším pracovním pobytu. Jsem přesvědčen, že zprávy z médií o mezinárodním zatykači na mou osobu neberete vůbec v potaz a víte, že já to celé dělám pro vás. Vzhledem k tomu, že nám nějaký masařky z pískovny Boudy odvezly pár kaprů, je třeba jejich stavy doplnit. Z toho důvodu a pouze z toho důvodu, zdražujeme nárazově povolenku na 2000,-Kč na den. Věřte, že to zdražujeme pro vás a my nadšenci z toho nemáme vůbec nic.

Je možné, že se delší dobu nebudu ozývat, ale to bude jenom proto, že to dělám všechno pro vás a pro přírodu.

 

S Pozdravem Váš Lukáš Nádhera

 

Poznámka. Veškeré údaje, jména i slova v tomto článku jsou vymyšlené. Jejich podobnost s reálnými údaji, či jmény je tedy čistě náhodná.

Dnes je rok 2011

Průměrná známka: 1,87

Komentář ke článku (20)