Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Jak správně chránit ryby

 Ahoj parto,

 

někteří z vás možná zaznamenali na pultech v trafikách nenápadnou, leč průlomovou knížku „Příručka mladého zachránce“, ve které se opíraje o moderní trendy EU a další oblíbené trendy, autor vyjadřuje k ochraně ryb při rybolovu a nabádá k důkladnosti. V podstatě se toho autor nebojí a z knihy přímo vyzařuje nejen láska k rybám, ale taktéž nenávist k těm, co ryby nechrání. Dokonce jsem narazil na straně 83 v posledním odstavci na tuto větu: „…a kdo nechrání ryby, tem by se měl raději zabít a nebo umřít na rakovinu…“

Autor se ve svých myšlenkách a názorech opírá o převažující názory většiny, kdy povýšil názor davu, jemuž byl názor vnucen komerčními zájmovými spolky, nad vědecké poznatky a zdravý rozum, což je dobře.

Nyní bych si dovolil shrnout obsah Příručky mladého zachránce do kratičkého článku, abych nalákal potencionální zájemce o tuto výtečnou publikaci.

 

Jak správně chránit ryby:

Alfou a omegou ochrany ryb je samozřejmě karcinogenní klinik. S klinikem nesáhnete nikdy vedle. Když má ryba bolístku na těle, nebo na duši, ulovte jí, přes noc jí zasakujte, ráno se s ním dvě hodiny foťte, chrstněte jí klinik na ránu (pokud ránu nemá, tak jí ji udělejte – je to v zájmu ochrany) a ryba je jako nová.

 

Podložka. Ano i podložka ochraňuje ryby. Pokud zaznamenáte na nějaké lokalitě úbytek ryb, podložka je tou pravou berličkou k ochraně ubývajících ryb. Pobyt na podložce rybám prospívá a uvolňuje v nich hormon exkontektor, který nutí ryby se usmívat a cítit se být ochráněné.

 

Nezapomínejme také na základní pilíř ochrany ryb a tou je K70. Nastavení této ochrany je revoluční, jelikož se chrání ryby staré a v podstatě za zenitem, což je překvapivý krok. Dopady K70 na celkovou ochranu jsou zatím pozitivní, leč se zatím nepodařil stoprocentně prokázat pozitivní vliv K70 na ochranu populace línů ani parem, ač tyto byly proklamovány. K70 je zatím v plenkách a jistě do budoucna zajistí ochranu starých ryb a tyto vytlačí z naších vod ryby mladé či ryby ne-kapry, což je v podstatě trendy a je to jedině dobře.

 

Nezapomínejme však na vlajkovou loď ochrany ryb a mou oblíbenou a tedy lov nonstop. Nic neochrání ryby víc než to, že je budeme chytat imrvére. Zcela logicky to je z toho důvodu, že těch ryb bažících po ochraně stihneme chytit vícero, více ryb pomažeme klinikem, více ryb v zájmu ochrany vyfotíme do časopisu Kaprofanatismus či Kaprařídouška a co je nejdůležitější, tím víc ryb pustíme a pouštní je další způsob ochrany ryb.

 

Jak již bylo zmíněno, dalším způsobem ochrany ryb je Chyť a pusť, známé spíše jako keč ent rylejs. Toto je velmi rozšířený způsob ochrany ryb, jelikož není větší ochrany ryb, než rybu pustit. Nabádám vás proto, abyste nachytali co nejvíc ryb abyste je všechny mohli pustit. Čím víc ryb pustíte, tím víc ryb chráníte.

 

Ochrana ryb je nejvyšší zájem, takže při ochraně ryb jde RŘ stranou. Pokud tedy máte klinik, máte podložku, podepsali jste K70, chytáte nonstop, ryby pouštíte, potom ryby ochraňujete a RŘ pro vás neplatí.

Průměrná známka: 1,58

Komentář ke článku (50)