Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Lov štik bez lanka - vypružení

 ahoj parto, 


taky vypružujete, s vypružováním začínáte, popřípadě byste se chtěli o vypružení něco dozvědět? Tato diskuse je určena pro vás.
Vím, že technika vypružení štiky, při které odpadá nutnost používat lanko není příliš známá, avšak po slepém hájení lovu s lankem většiny respondentů mi to nedalo a rád bych si pohovořil o jiné alternativě a tedy vypružení.

Techniku vypružení do našich končit zavedl docent Jarmil Koloušek někdy v šedesátých letech, kdy se mu podařilo na Lipně vypružit štiku 140 cm. Od té doby vypružoval štiky celkem pravidelně. Alfou a omegou této techniky jsou pohyby pánví a ohebná kolena, což se potvrdilo v létě 1997, kdy pan docent při běžném vypružování ucítil křupnutí v pánvi, načež omdlel bolestí. Doktoři mu tehdá odstranili kyčel a nahradili jí štěpem z prasete. Od té doby pan Koloušek vypružoval pouze sporadicky a většinou na přání.



PS. Pokud neumíte štiku vypružit, tak chytejte s lankem. Technika vypružení musí být zvládnuta na jedničku, jinak je neúčinná a proto, pokud se necítíte, dávejte raději lanko.

 

Průměrná známka: 3,17

Komentář ke článku (22)

Anketa:Vypružujete?
A) Ano 15%
B) Ne 15%
C) Raději obkružuji 6%
D) Raději pumpuji 15%
E) Raději chytám kapry, chlastám klinik a čichám bůstry 50%
Hlasovalo 54 čtenářů.