Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Převážení kaprů

 tak parto dáme to v rychlosti, ať to máme za sebou. Je převážení kaprů špatná věc? Věc, ze které Ježíšek pláče? Ve své podstatě a logicky není, pokud je samozřejmě v souladu s RŘ. Rybář si chytne svého kapra se kterým si může dělat co chce, tak ho za prachy prodá na soukromák. Moderní kapraři by měli plesat blahem, jelikož jejich milovaný kapřík nezemřel a nebyl prohnán udírnou, nýbrž byl přemístěn. Dalo by se říci, že odjel na dovolenou. Kapřík si dovolenou zaslouží.

Ale názor většiny je jinde. Převážení ryb na soukromý revír je společensky nepřijatelné. Já se ptám proč? Kapr tady není proto, aby dělal lidem radost neustálými záběry, fotoseriály a to pořád dokola, ale aby se hodil do trojobalu usmažil a obohatil lidem jídelníček. Z tohoto pohledu je úplně jedno, jestli bude chytán a pouštěn na svazovce nebo na soukromáku. Navíc, když bude na soukromáku, tak za něj dostal převažeč zaplaceno. Vy to převažeči nepřejete? Aspoň ten kapr byl k něčemu užitečný a převažeč si bude moc koupit výlet do Polska od Student Agency. Češi jsou strašně nepřející.

Navíc na soukromém revíru mají kapraři nejen velké kapry, ale taktéž tam mají zavedené ty svoje moderní trendy. Ale to oni ne. Oni chtějí moderní trendy, ale když někde ty své moderní trendy mají, tak nad nimi ohrnují nos. Tak chtějí je a nebo ne?

To jsem ale odbočil. Pokud chytnete kapra, toho převezete za prachy na soukromý revír, je to v pořádku. Kaprů je všude dost a na svazových vodách se množí sypáním, takže neubude a navíc si přivyděláte. Kaprovi je putna, jestli bude sportovat na soukromáku nebo na svazovce.

Pokud je při porušení kapra porušen RŘ, tak je to špatně. Zde ale opět apeluji na takový ten zdravý rozum. Kapraři hulákají, že převážení je špatné, že to je porušení RŘ (např. na revíru K70) ale sami řád porušují také. Tedy pokrytectví jde s kaprařinou ruku v ruce a to shazuje názory kaprařské obce jako celku.

Co z toho všeho vyplývá? No přeci, že převážení kaprů je v pořádku a není proč se vztekat. Je to přemísťování masa určeného na sport z bodu A do bodu B.

Průměrná známka: 2,97

Komentář ke článku (224)