Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Diskuse k článku: Já ryby pouštím, já můžu

23.4.2012Kategorie: Seriózní rubrika
 

Ziltoid - Profil | Pá 27.4.2012 7:35:38

Butchi >> Pravda, aneb jak praví klasik: "proti lidské blbosti jsou i bozi bezmocní". A je taky pravda, že jako národ na tom nejsme s morálkou asi nejlíp.

Butchi - Profil | Pá 27.4.2012 7:14:33

Ziltoid >>
Ono je to pokaždé o tom, v jaké společnosti se kdo pohybuje.
Určitě by bylo divné, kdybych se zde vyjadřoval proti takovým věcem a následně chodil na ryby s lidma, kteří je provozují.

Já se bojím, že je jich až příliš mnoho. Lidská blbost je nekonečná.

Ziltoid - Profil | Čt 26.4.2012 15:37:36

Butchi >> No právě, já takový známý nemám. (Díky Bohu). Bohužel, ale existují, doufám jen, že jich není moc. Takovehlech "hotentrotlů".

meteor - Profil | Čt 26.4.2012 10:06:26

yvana >> děkuji za odpověď... sice je obsahově prázdná (= žádná konkrétní věc k mým reakcím), ale už to řešit nebudeme...

Takže jenom doplním: že přes čáru chytá mraky lidí je zřejmě jasné, v tom se shodneme. Asi se neshodneme v tom, že je to špatně. Ono na množství tak nějak nezáleží, pokud je to zakázané :-) a už vůbec to není důvodem, aby se kvůli tomu něco povolovalo (udělej referendum, kolik lidí chce mít nulové daně a důchod 100.000,- Kč měsíčně... no všichni, ale dobrotu by to zcela jistě nedělalo). K.Nikl by si svá veřejná prohlášení (tohoto druhu) měl strčit do zadnice a být rád, že je rád - a ne ze sebe dělat "hrdinu" a "bojovníka" proti špatnostem, v tomto případě lov nonstop. Taky by mě zajímalo, proč má ještě papíry... nevěřím, že by nebyl načapán... ale vlastně ano, on je to hrdina :-D škoda, že v rámci "importu moderních trendů EU" nezmínil to braní mírových ryb, jako je to v Německu...

Jinak chápu, že si bráníš svého kamaráda, ale vocaď pocaď... pokud se ztotožňuješ s jeho názory, budiž. Pokud ne, je to na pováženou.

Butchi - Profil | Čt 26.4.2012 8:51:12

Ziltoid >>
Znám - jak se to vezme.
Prostě se bavím s lidma a tyto názory slýchám často. Je jedno, jestli u vody, v obchodě nebo na MRKu.

Moji známí mezi tuto chátru nepatří.

Ziltoid - Profil | Čt 26.4.2012 8:47:33

Butchi >> A ty znáš hodně takových, co se chovají u vody jak potomci sourozenců a zaštiťují se tím, že pouští?

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 26.4.2012 8:47:11

šumava >> Pokrytectví je napříč všemi rybolovnými technikami i společenskými vrstvami

šumava - Profil | Čt 26.4.2012 8:40:55

LudaT >> to je dost přesné. Bohužel na jednom muškařsko - vláčkařském webu
který je od začátku prezentován jako jeden z nejpravověrněji elitních, jsou (nejen)po letošním zahájení také fotky tohoto typu a to od jednoho ze zakladatelů prezentujícího se jako super etik a borec všeobecně. Všichni to tam asi vcelku berou, takže ani o těchto rybářích jako celku není třeba pěstovat přehnané představy. I u nich (nás) se především zaklínáme kouzelným heslem ChaP, řekl bych že zde má toto heslo jeden z nejhorších účinků na ryby vůbec (muškařina) i když přímo BP se v podstatě nikdy neporušují.

Butchi - Profil | Čt 26.4.2012 8:02:29

LudaT >>
Anarchisti, to je ten pravý výraz :-))))

LudaT - Profil | Čt 26.4.2012 8:01:16

Butchi >> Jsou to zkrátka anarchisti, bojují za moderní trendy a to se v tichosti udělat nedá. :-)))

Butchi - Profil | Čt 26.4.2012 7:58:27

LudaT >>
A taky se tím víc chlubí, se mi zdá.
Jsou nejhlasitější.

LudaT - Profil | Čt 26.4.2012 7:56:54

Butchi >> Jasný, prasečiny se dějí napříč rybolovnými technikami, jen kaprařů je holt tolik že logicky jsou i nejvíc vidět.....

Butchi - Profil | Čt 26.4.2012 7:44:25

LudaT >>
Já si myslím, že Netipa o tom určitě ví :-)
Vezmi si, kolik lidí chodí streamerovat na MP v dubnu a květnu. Taky sprostost.

LudaT - Profil | Čt 26.4.2012 7:41:23

yvana >> Musím ti dát za pravdu, teda jen tomu s tím masařením mladýma. Taky co jsem zase začal víc chytat plavačku a feedr tak u vody vidím "pytlovat" spíš chlapy v mým věku 30+ než "dědky".
Na pstruhovce to samý, tam je ale spíš problém s fotičema, co na zahájení chytaj hájená lipany ve tření a každýho musej vyfotit, kolik po nich zbyde CaR mrtvol ví jen bůh.... to je taky problém "já pouštím já můžu" aby si Netipa nemyslel že tenhle něšvar je jen u WaM kaprařů....

yvana - Profil | St 25.4.2012 18:59:55

meteor >> Aby jsi neřekl odpovím.Ano Karel Nikl to prohlásil veřejně ano chytá přez čáru ustavičně v tomhle máš pravdu polemizovat o tom nebudu.Jinak myslíš,že ostatní testeři od všech firem nechytají v noci?Jenom to neřeknou veřejně.to samé tady na mrku kolik myslíš že je tady fotek kaprů chycených přez čáru?Kolik je tady rybářů kteří taky chytají v noci?Myslím že už tady byla anketa porušování RŘ a nevyzněla zrovna dobře.Nikoho nahájím ani neodsuzuju.Jenom se mi nelíbí určité reakce to samé se nelíbí někomu moje.Tím pro mě tohle téma je uzavřený.Vidím u vody dost věcí které se mi nelíbí.Ale zase je to jenom v lidech.a zatím jsem viděla třeba masařit spíš mladší lidi než ty tady některýma opovrhovaný důchodce.Každý jím jednou bude.

Jiří Š. - Profil | St 25.4.2012 16:42:13

Netipa - poslední hrdina MRKu >> tak to potom jo... jelikož mám rád K.Kryla tak vložím malou kulturní vložku která se na toto téma docela hodí ;)
jde o tu poslední větu

meteor - Profil | St 25.4.2012 16:17:37

yvana >> tak to pardon - já měl pocit, že jsi se na nějakou reakci na mě vybodla (na což máš ostatně právo :-)). Každopádně by mě to zajímalo... tak až se ti bude chtít na můj zápis reagovat, rád si tvůj názor přečtu (a ano, napsala jsi tu svoje názory, ale já měl příspěvek o něčem trošku jiném). Snad se ti nebude chtít třeba až za rok :-)

Uživatel "šumava" nepsal (pravda) přímo tobě, ale psal reakci na tvůj zápis. S dovolením ho tu uvedu, abys ho nemusela hledat... (citace):

šumava - ® [Poslat soukromou zprávu.] Po 23.4.2012 12:01:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
yvana napsala : rybařina se mění ve všem... ano, to se jistě mění ve velmi mnohém, biologie a potřeby živých tvorů jsou však v podstatě stejné,ale ochrana ryb jde kamsi do zadních částí těla a omluvou je to, co je v nadpisu této diskuze. Vminulosti, kdy bylo více mnohých druhů ryb, méně rybářů a zdaleka ne tak dokonalé vybavení, existovalo na MP vodách všeobecné hájení, dokonce v dávnější minulosti se nejen nechytalo non stop, ale končilo se po setmění, míru měla téměř každá ryba, chránila se trdliště. Moderní rybařina na ochranu ryb v podstatě rezignuje (krom všespásného CHaP) nebo za ochranu považuje vymáchat rybu v kliniku a poválet se s ní na podložce, případně absenci ryb svést na kormorána, vydru a kde ani tito univerzální škodiči nestačí tak přijde na řadu hladový důchodce či masař všeobecně.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 24.4.2012 11:12:19

malamut >> ani ne hele :-)

malamut - Profil | Út 24.4.2012 9:55:50

Netipa - poslední hrdina MRKu - >> tak jsem to projel jako nepřihlášený, a musím ti Dominiku sdělit, že jsi neskutečně zlý člověk. Není ti trapné nechat toho hocha cciba, aby tu ze sebe veřejně dělal stejného vola, jakým ve skutečnosti je? Zamysli se :-)))))))))))))

Butchi - Profil | Út 24.4.2012 9:55:16

LudaT >>
Proti chytání kaprů nic nemám, akorát mě to nebaví.
Použít to nelze ani v té největší argumentační nouzi. To je jak kdybych chtěl non stopku na pstruhovce, protože v noci přece loví velcí potočáci.

To jsi moc dobře napsal, podřezali si pod sebou větev a teď svalují vinu na ostatní. Už proto nelze souhlasit s tím, co chtějí. Pokud někdo něco spáchá, musí si nést následky. Jinak se to bude opakovat pořád dokola.

Taky by mě zajímalo, kam až to mlže zajít. Už teď mi to připadá jako extrém. To je problém všelidové zábavy, z nenasytných zastánců kdejaké kraviny se stává dav, čímž se ještě snižuje jeho už tak dost nízká průměrná inteligence.

LudaT - Profil | Út 24.4.2012 9:47:01

Butchi >> No jo, ale kdyby si propadl kaprařině tak by jsi mluvil jinak (to byl taky "argument" jako bejk).
Dobrý je když se porušovači čehokoliv rozčilují nad tím jak si sami sobě rozkradly (rozprodaly) velký kapry ze svazovek a tihle falešní hráču tu chtějí tvořit "pravidla hry" pro ostatní, přitom nejsou schopni dodržet těch pár základních.
Kde tohle skončí netuším, teď jsou moderní trendy (podle kaprařů) nonstopky, zítra to bude lov na 3+ pruty, a kam až to povede ví bůh.

šumava - Profil | Út 24.4.2012 9:39:56

kakr >> doplnil jsi zcela přesně, je to naprosto dokonalý způsob podnikání.

Butchi - Profil | Út 24.4.2012 9:30:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle zaštiťování se pouštěním je vpravdě nebezpečná záležitost.
Ať už se jedná o lov v hájených úsecích, chytání přes čáru nebo další libové záležitosti.

Já můžu jít s 10cm streamerem v dubnu na dravce, protože je pouštím. Já můžu chytat přes čáru, protože pouštím. Já, já, já. Tohle je naprosto jasná ukázka zvrácenosti myšlení některých lidí, kteří si myslí, že na základě vlastního přístupu k tak komplexní záležitosti, jakou rybařina beze sporu je, si mohou nárokovat nějaká privilegia a povyšovat se nad ostatní.

Pro mě je tohle absolutní urážka rybářské etiky a degenerace rybolovu jako takového. Souběžně s tímto se velice často vyskytují následující pojmy: "sportovní rybář, moderní trendy EU, masařka, důchodci (řečeno a psáno s despektem)".
Je samozřejmě velice líbivé všechny ryby líbat, fotit a pouštět. Za mě to popírá podstatu ryboLOVU, ale budiž. Směšné pro mě je, pokud někdo ryby pouští a pak si je jde koupit do supermarketu. Stydět se za braní ryb v rozumném množství může jen slaboch.

S čím však nesouhlasím a nikdy souhlasit nebudu, je dosahování úlovků v rozporu s platnými předpisy a etikou za stálého vykřikování o tom, že někdo je lepší, protože něco dělá jinak, a cítí se být předpisy omezován, pročež je prostě bude porušovat. Toto je naprosto infantilní vydupávání si ústupků z výše uvedených důvodů, se kterými nikdy nebudu souhlasit.

Argumentace těchto lidí je velice chabá, neboť její základ vzniká u prodejce, který se pouze snaží vydělat. To považuju za chytrý tah. Obhajovat pak přejatý názor je extrémně složité, zejména pro tyto agresivní a frustrované jedince bez dostatečné slovní zásoby a sebereflexe, kteří se při sebemenším náznaku nesouhlasu uchylují k urážkám a vyvolávání agitačních hesel z kyblíků a značkových pouzder na hajzlpapír.

Současné dění je pouze ukázkou toho, jak nebezpečné jsou tyto názory pro naše vody, jakož i úskalí nezvladatelného ega některých jedinců, schopných strhnout s sebou i ostatní.

Co považuju za maximálně zajímavé, opravdu úspěšní a viditelně inteligentní lovci, se kterými jsem se zde setkal, se k podobným úchylnostem nesnižují.

kakr - Profil | Út 24.4.2012 9:21:52

šumava >>
Maličko doplním kolegu šumava.
Na "soukromých revírech" se ryby neloví, tam probíhá hospodářská těžba udicí. Všude na světě jsou těžaři placeni u nás těžaři za těžbu platí majiteli vodního díla.
Vše probíhá přesně dle zákona........

šumava - Profil | Út 24.4.2012 9:16:21

ještě bych maličko doplnil kakra, zarybňovací plán je součástí tzv. dekretu na revír a jeho základní parametry určuje nadřízený rybářský orgán, tj. příslušný odbor ŽP na místně příslušném krajském úřadě (až na vyjímky např. ÚN Orlík) Nedodržení příslušného plánu, je třeba i důvodem k odebrání ,dekretu´ Z toho mimo jiné i plyne, že nadměrné vysazování kapra není pouze díky důchodcům s rukama od šrotu. Že vysazování ryb ,nad plán ´je téměř jen o kaprech, je jiná. Z tohoto důvodu tzv. soukromé revíry žádnými revíry skutečnými nejsou, bo by majitelé měli velký problém se složením jejich obsádky(velikostně, druhově - jeseter ap.) a také s pravidly rybolovu. Zde se jedné o typicky naše obcházení zákona.

Hellfish - Profil | Út 24.4.2012 8:57:48

Udělal bych z těch výmluv souvětí v pořadí F, E zakončeno navíc já ryby pouštim....a to by v tom byl čert abych se z toho nevykroutil. (vynechal bych D,C,B)

edit. párkrát jsem přes čáru chytal, proto se budu smažit v pekle,ale tam patřim za jiný věci tak co. Navíc jsem zjistil, že být probuzen řevem pípáku a následně v letní noční bouřce pobíhat poplašeně s ponožkama na nohách po oslizlém bahnitém břehu domáhajíc se asistence od jiných spících individuí je spíše než radost z lovu opruz.

C) bych použil jen kdyby mě kontroloval Hraji:-)))

Paranoidní Schizofre - Profil | Út 24.4.2012 8:56:25

kakr >> dík za objasnění.... už se v tom radši nebudu šťourat, nebo za chvíli nebude co pouštět.....

kakr - Profil | Út 24.4.2012 8:53:15

Paranoidní Schizofre >>
Říká Ti něco kouzelné slůvko "redistribuce"?
Vydrž, jedná se o parketu kolegy Mrknato, který jistě odpoví.

Pro uklidnění, navýšení o cca 2000ks ryby domácí je právě redistribuce, po česku něco navíc:-))
A tam se skutečně zohledňuje počet ulovených ryb a počet docházek na jednotlivé revíry.
Odborně se to nazývá - "rybářský tlak na revír".

P!F - Profil | Út 24.4.2012 8:41:03

Carpeater >> tomu vyschlo nieco ine, na vrchnom konci...

Paranoidní Schizofre - Profil | Út 24.4.2012 8:40:36

kakr >> tak to si potom nedokážu vysvětlit :
Celkem bylo v roce 2010 vysazeno 51 600 ks. ryb ,
z toho byl kapr – 19 920 ks, ( plán u kapra byl původně 17.500 ks, zbytek je navíc od SÚS Ústí n/L, jako částečná kompenzace za zvýšenou návštěvnost na našich vodách )
Výše uvedená násada byla rozvezena a vypuštěna do všech našich sportovních revírů dle plánu zarybnění a počtu vylovených ryb v roce 2009.