Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Moderní trendy EU

 jistě jste zaznamenali v poslední době často skloňovaný pojem „Moderní trendy EU“. Já se ptám, jaké jsou to ty moderní trendy a jsou tyto trendy aplikovatelné a obhajitelné v našich končinách? Tuším, že průkopníkem Moderních trendů EU byl pan Nikl, který v rybářském periodiku se těmito trendy zaštiťoval v rámci chytání nonstop.

Ale pozor parto, moderní trendy EU nejsou jenom lov nonstop. Mnozí kaprařští kuci, co spolu chodí, se domnívají, že my jsme v Čechách neuvěřitelní zpátečníci a do jednoho zarytí komunisti, co odmítají novoty, které by ulehčili sportovcům v jejich sportování a tím by zajistili lepší sportovní zážitky. Je úsměvné sledovat jejich zarytý boj, kdy se odvolávají na zahraniční revíry, kde to je všechno báječné, může se tam všechno, ryba nemá šanci nebýt chycena (samozřejmě to je v jejím zájmu být chycena, jelikož pak dostane nálož klinikem a bude zdravá jako buk) a tak nějak se domnívají, že rybařina je jenom o tom chytit co největšího kapra, vyfotit se s ním, s tou fotkou se všude vecpat a tak to musí mít všichni, jelikož přesně sem rybařina dospěla.

Za prvé je potřeba nastínit, že velice mnoho hartusících sportovců, kteří se odvolávají na zahraničí s tím, že tam je všechno mnohem lepší, v zahraničí nikdy nebyli a pokud ano, tak pouze na známých soukromých kaprodromech. Pokud by otevřeli oči, tak by ty jejich slavné moderní trendy viděli v plné kráse. V zahraničí v drtivé většině neplatí omezení úlovku ani míry ryb, proto v rámci moderních Trendů EU kosí rybáři jednu rybu za druhou. Ano, zahraniční sportovci chytají nonstop a na x prutů, ale zároveň také zabíjejí kudy chodí.

Kapraři toto nevidí, jelikož jejich miláčka, kamaráda a životního partnera kapra, v zahraničí považují za odpad (popřípadě soukromé kaprodromy za zdroj financí) a proto nikdo nejeví zájem o to, ho konzumovat ve větším množství.

Jsou dokonce i státy, kde je zákaz pouštění ulovené ryby.

Já se tedy ptám. Co je na těch moderních trendech tak báječného?

Průměrná známka: 2,32

Komentář ke článku (369)